lördag 27 december 2014

Dags att ta farväl
Kära läsare. Nu är det dags att ta farväl.

Jag lägger ner den här bloggen nu och vill tacka alla som har följt mig under åren. Det har varit roligt och lärorikt att blogga om föräldraskap. Skrivandet och kontakten med bloggläsarna har hjälpt mig att formulera mina tankar för mig själv och hela tiden bli mer medveten om hur jag är som förälder och person.

Jag har aldrig velat provocera, och jag har aldrig haft som mål att nå ut till så många som möjligt, utan just till de rätta, just till dem som själva hittar hit genom att googla, söka och intressera sig för ämnena jag har skrivit om. Jag glad om någon tanke har väckts, och framför allt om jag har lyckats få någon att lyssna mer på sitt barn och sin magkänsla än samhällets normer.

Det jag är allra mest glad över är att denna blogg har lett till att forumet Vilda Familjer skapades, och alltså har fört en massa människor samman. I somras hade vi en stor träff där över 60 personer, kvinnor, män, föräldrar, singlar och vilda, vilda barn pratade, lekte och sjöng kring lägerelden i några dagar. Det var fullkomligt.

Jag har tagit bort alla mina blogginlägg under natten. Jag vill tacka mina läsare ur djupet av mitt hjärta, och ni som har varit med länge och kommenterat har nu möjligheten att få en sista liten avskedspresent från mig - se blogginlägget under detta. Vill du så får du gärna skriva en liten hälsning här nedan, jag skulle bli otroligt glad. ♥ Avfölj inte denna blogg, för händer det något så kommer jag att uppdatera här! :-)Stor kram!


PS. Vill ni ha kontakt med mig så kan ni maila mig (se @-symbolen i högra hörnet) och jag finns som Miemile på Instagram - dock inte särskilt aktiv. DS.118 kommentarer:

 1. Åh vad tråkigt. Jag fällde några tårar medan jag läste blogginlägget.

  Jag har följt din blogg i två år men aldrig kommenterat. Din blogg har varit min absoluta favoritblogg för att du varit så nära jorden. Du är den som inspirerat mig mest de senaste året och jag har suttit slaviskt flera nätter och läst igenom alla dina blogginlägg, och vissa har jag läst flera gånger om, för att de varit så välskrivna.

  Och den dagen jag får barn med min man kommer jag att inspireras mycket av dig, du har gett mig helt nya perspektiv på föräldraskap och öppnat upp en helt ny värld för mig och det är jag dig så otroligt tacksam. Jag hoppas att jag nån dag får träffa dig.

  Och ps. Om du funderar på att ge ut en bok med ditt perspektiv på föräldraskap och tips är vi nog många som gärna skulle vilja läsa!

  Och sist vill jag säga TACK och jag önskar dig och din familj all lycka i framtiden <3 en stor kram till er!

  SvaraRadera
 2. Tagit bort alla inlägg?! NEEEEj! Dina blogginlägg här har ju varit det bästa på hela internet. Det bästa! Alltid då jag har funderat på något i mitt föräldraskap eller känt mig tveksam till rådande norm, känt mig osäker i min mammaroll, varit ledsen, så har jag vänt mig hit och du har alltid haft något skrivet om det som har varit i mina tankar. Många inlägg har jag läst flera gånger om och då bebisen var liten läste jag hela bloggen då vi satt och ammade.

  Mitt föräldraskap hade aldrig sett ut såhär utan dina tankor och din inspiration. Att nu allt är borta känns fruktansvärt tomt och det känns som att den grund jag står på vacklar (faktiskt!). Jag hoppas verkligen att du skriver en bok eller något och att dina gamla inlägg kommer upp där. Det skulle vara så underbart att läsa.

  Förlåt den upprörda tonen. Det är inte meningen att ge dig skuldkänslor. Jag blir bara så uppriktigt ledsen. Bloggen kommer att fattas mig. <3 Viktigast är ju förståss att beslutet känns bäst för dig och att du gör vad du vill med ditt liv.

  Tusen, åter tusen, tack för att vi har fått följa dig och ta del av dina tankar och din stora kunskap. Det har varit en ynnest! Kram! /Pia

  SvaraRadera
 3. Gråter. Från djupet av mitt hjärta vill jag bara säga TACK. Tack för att du öppnat mina ögon inför andra typer av föräldraskap, tack för att du gått emot det som känts fel, tack för din motvikt i denna köpgalna, kalla, prestationskrävande värld. Du har gjort mig till en bättre mamma och jag är så glad att jag hittade på dig för lite mer än ett år sedan medan jag var gravid. Det är sorgesamt att det är över, men jag är så glad att jag fick möjligheten att följa dig iallafall en tid.
  Lycka till med livet, familjen och allt det där vilda.
  Kram, Lii-Hanna

  SvaraRadera
 4. Wow, jag har varit rätt diffus i hur länge jag har läst bloggen men när jag tänker efter så är det ju minst fyra år. Du har gett mig ord för och argument för många av mina funderingar och tankar kring barn och livet. Så tack så hemskt mycket för det. Även fast jag inte har barn (än).. Jag tror jag förstår varför du tog bort allt, och jag tycker det var bra gjort, även om en del av mig fick lite panik av att allt är borta så gjorde du det ju precis lite lättare för mig att sluta använda internet så mycket ;) kram på dig och även om du inte har en aning om vem jag är egentligen så har du gjort mig så sjukt sugen på att resa till Bolivia så om jag någonsin har råd så är det dit jag ska, och om jag vågar så hör jag av mig då och ser om ni är där. ;) Jag önskar dig Sol och Kärlek!

  SvaraRadera
 5. Tack för en inspirerande blogg. Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Hittade till din blogg för några månader sedan och har nog läst mig igenom precis alla dina kloka och insiktsfulla inlägg några gånger. Din blogg blev snabbt min allra största favorit och inspirationskälla, du har öppnat upp mina ögon och fått mig att ifrågasätta mycket både kring föräldraskap och livet i stort.

  Från djupet av mitt hjärta Tack för en mycket inspirerande och tänkvärd blogg. Dina ord och tankar kommer jag att bära med mig vidare i livet.

  Jag, precis som andra med mig, fick oxå lite panik över att du har tagit bort alla dina kloka inlägg, men jag tror oxå att jag förstår varför

  All lycka och glädje!

  SvaraRadera
 7. Jag visste ju om det men det känns ledsamt o tråkigt att bloggen läggs ner, som att mista en god vän. Men jag vet varför och vi är vänner ändå...
  Din blogg är den ända jag följt, den har gett mig nya härliga tankar om mig själv och världen. Jag skriver som de ovan mig: din blogg har hjälpt mig att bli en bättre mamma!!!
  Massa kramar

  SvaraRadera
 8. Tack så mycket för inspirerande och tankeväckande läsning. Bloggen blir saknad. All lycka till dig och din familj i framtiden!

  /Nina

  SvaraRadera
 9. TACK för allt du gett och inspirerat till! Jag har läst din blogg mååånga gånger, den har gett mig så mycket! En riktigt god jul och ett jättestort TACK!

  SvaraRadera
 10. Du kommer vara mycket saknad. Och jag kommer att sakna dina inlägg. Massor. Har följt din blogg ett par år, trots att jag inte haft egna barn. Nu väntar jag min första - och hade det inte varit för dig och den här bloggen - hade mitt kommande föräldraskap kanske tagit en helt annan riktning. Du öppnade ögonen på mig och nu känns det som om jag har hittat kompassen - och den visar en riktning som känns bra, hela vägen in i hjärtat. Det känns så himla skönt att kunna föreställa sig ett föräldraskap där man inte behöver kompromissa och kränka barnets person. Lycka till och mitt allra varmaste tack!

  SvaraRadera
 11. Jag följde dig till bloggen från SB när du tröttnat där, och jag kommer att sakna dig stort. Jag är ingen stor kommenterare (jag vet inte ens om jag kommenterat här och kan ju inte längre kolla det.), men trogen följare och läsare har jag varit. Tack för de här åren. Tack för inspiration och tips.

  SvaraRadera
 12. Åh, jag hittade bloggen ganska så nyligen och hann inte lösa färdigt :(

  SvaraRadera
 13. Har haft di på bloglovin ganska länge och följt dig med intresse men har inte kommenterat särskilt många gånger. Lycka till med allt i livet!

  SvaraRadera
 14. Nej, vad tråkigt! Nu trillar tårarna, inte trodde jag att skulle bli så ledsen. Jag hittade din blogg för något år sedan när jag började skola in mina tvillingar på förskola och tyckte det var så himla jobbigt och kändes så fel. Dina inlägg har gett mig otroligt mycket, fått in mig på nya spår när det gäller barn (eller kanske snarare våga tänka lite själv), och dina inlägg om sömn och relationer barn-föräldrar jag ofta återkommit till. Och så har det varit så intressant med dina antropologiska inlägg om hur man lever i olika delar av världen. Jag kan inte riktigt samla upp alla mina tankar nu, men mitt oändliga tack till dig. Lycka till med det du vill göra i framtiden! Men vad tråkigt att du tagit bort alla inlägg, jag skulle ha sparat ner mina favoriter.

  SvaraRadera
 15. Tack så jätte mycket för alla dina tankar funderingar som hjälpte mig i vardagen med mina vilda barn så otrolig mycket.... stor tack för kärleken! Kommer sakna dig mycket <3 Aleksandra

  SvaraRadera
 16. Åh, vad ledsamt! Jag vet inte hur många år det är sedan jag började läsa din blogg, men det var en bra bit innan ni reste iväg till Sydamerika. Jag har väldigt sällan kommenterat, men jag har läst och tagit åt mig så mycket, och när jag en gång får barn (om jag får barn) så hoppas jag att det jag läst här kommer att vara mig till hjälp, såsom mycket du skrivit om redan har varit.

  Gå med Gud.

  SvaraRadera
 17. Åå, jag kommer att sakna din röst och din klokhet. Jag är tacksam att jag fått ta del av ditt ljus i det här eländiga mörkret via den här bloggen och jag ställer mitt hopp till att jag får ta del av det på andra sätt i framtiden. Tack för åren med den här bloggen, allt gott önskar jag dej!

  SvaraRadera
 18. Jag är så glad att jag hittade din blogg när jag var gravid med Juno, tack vare det vågade vi lämna allt och kasta oss ut i universum. Jag är glad att vi möts, att du är min vän och inspirerar mig massor!
  Älskade Maria! Tack för att du delat med dig av all din klokhet!

  SvaraRadera
 19. Tove N (Redamobo)27 december 2014 12:26

  Så synd, min favoritblogg!! Och jag antar att du hade dina orsaker till att radera alla inlägg, men här är iaf en som kommatt sakna dem. Jag brukade precis som en tidigare kommenterare gå in och läsa vissa inlägg igen efter behov och speciellt recepten skulle ju ha varit bra om vi skulle haft chansen att skriva av före du raderade allt. Syns på Instagram!

  SvaraRadera
 20. Åh va tråkigt. Har läst länge men är ingen kommenterare. Men nu kunde jag inte låta bli. Tråkigt att alla kloka inlägg tas bort. Satt senast igår kväll o läste lite om oskolning. Håller inte med dig om allt du skriver men du skriver bra, är ödmjuk o du får migmofta att reflektera kring mitt föräldraskap. Lycka till i framtiden!

  SvaraRadera
 21. Blev riktigt ledsen när jag läste det, så synd att du har tagit bort allt. Har varit till stor hjälp och många föräldrar skulle behöva stöden du gav de via din blogg. Tack för allt du har delat med dig.

  SvaraRadera
 22. Tack Maria för att du tipsade mej om din blogg då när du började skriva, Émile var nyfödd (eller var du fortfarande gravid) och Vidar låg i magen. Mer än fem år... tänk vad tiden går. Jag har fått så många tips och tankar av din blogg. Velat lära mej mer och det har utvecklat mej som förälder. Jag har vågat bli mer och mer AP - förälder och hittat länkar och andra bloggar att inspireras av. Du skriverbså väldigt bra och klokt även om saker där vi inte tänker lika. Det har varit så roligt att få följa dej och din familj även om vi inte haft nån kontakt på annat vis på länge. Kanske särskilt därför. Nu är det 11 år sen vi var i Tomelilla... lycka till framöver och hoppas vi hörs på något sätt även i framtiden. Ta hand om dej och din familj! Många kramar

  SvaraRadera
 23. Så tråkigt att bloggen försvinner men livet går ju vidare. Jag kommer dock sakna dina inlägg, de har varit ett grymt bra stöd i mitt föräldraskap. Ha ett härligt liv och jag hoppas vad du än gör härnäst i livet skänker dig stor glädje och lycka.

  SvaraRadera
 24. tack för den bästa bloggen någonsin! jag har suttit och lusläst dina inlägg under min graviditet och nu är mitt barn 3 veckor och jag tittar in då och då om jag undrar något. du har verkligen varit en stor inspiration till mitt nyblivna och kommande föräldraskap. ha det så underbart resten av era liv!

  SvaraRadera
 25. Vad tråkigt, men tack för att jag/vi fick läsa - det ar varit väldigt roligt och intressant. Lycka till på vägen!

  SvaraRadera
 26. Tack för en underbar blogg! Du har fått mig att ge mitt barn gröna smoothies, att lyssna på oss själva mer och att intressera oss för unschooling, som jag aldrig hade läst om tidigare. Nu undrar vi hur vi ska göra, om vi ska flytta utomlands när det är dags för skola. Jag har varit lite förvånad över hur få som har kommenterar med tanke på hur många som verkar ha läst den och påverkats, och tycker nog att det är lite dålig stil av folk att inte ge energi tillbaka i form av kommentarer. Hoppas att du fortsätter att skriva i någon form! Tack för allt!

  SvaraRadera
 27. Åhnej. Så oerhört ledsamt. Hade just tänkt gå in och läsa dina senaste inlägg jag inte hunnit med och möts av detta. Blev verkligen sorgsen.

  Hur tänker du med att radera alla inlägg? Även om du inte uppdaterar längre kan det ju ändå vara viktigt - för andra - att läsa om dina tankar och upplevelser, hur du förhåller dig till saker och hur du resonerar. Förstår att det nog kan kännas 'privat'/utlämnande(?) (även fast jag inte vet om det är huvudorsaken), men skulle det inte kunna gå att ordna genom att ta bort alla namn på personer och bilder på dessa? Men ändå kunna behålla essensen av inläggen?

  Åh. Verkligen synd, hur som helst. Kommer sakna att läsa dina inlägg.

  Hoppas du kommer ha det bra framöver!
  Kram.

  SvaraRadera
 28. så ledsen!! speciellt över alla gamla inlägg som är borta, en del har jag varit inne & läst många många gånger!
  är så glad att jag intresserat mig för ämnena du skrivit om redan nu (är 20 & har följt dina bloggar i över 4 år) innan jag har barn, annars hade jag aldrig fått läsa dina vackra texter!! känner igen mig så mycket i dig!
  KRAAM <3

  SvaraRadera
 29. Tack för att du delat med dig! Om du skriver en bok kommer jag att köpa minst tio ex! Ingen press dock, det är fint att du följer ditt hjärta! All lycka till dig och din familj!

  SvaraRadera
 30. Åååh Maria! Vad jag kommer att sakna dina texter, du skriver så vackert och klokt. Dina ord har verkligen inspirerat mej, och mitt föräldrarskap har utvecklats mycket under det senasre året, efter att jag hittade din blogg. Jag har läst många av inläggen flera gånger om, nu önskar att jag hade läst dem ännu flera gånger! Det känns sorgligt att inte få läsa dina texter igen. Jag kommer att sakna dej!
  Jag önskar dej och din familj allt gott.Lycka till vidare!
  Stor Kram från mej.

  Lina

  SvaraRadera
 31. Jag är så lycklig över att ha fått läsa allt du skrivit under alla dessa år. Lycklig för att du genom dina texter givit mig mod och inspiration till att vara den förälder jag vill vara för mina två små. The contiinum concept, skippa magläget, gröna smoothies, amma länge, lyssna, bära, vara nära...i smått och stort har du funnits där som en viktig röst i mitt liv som mamma. En miljard tack för alla dina ord och för alla vackra bilder. Kommer att sakna din blogg, önskar dig allt gott i livet. Katja

  SvaraRadera
 32. Jag har inte följt din blogg så länge men hamnade här för ett tag sedan och sträckläste i stort sett alla dina inlägg. Tack för att du inspirerat mig och gett mig nya idéer och tankar till att bli en mer nära förälder och en bättre människa. Jag tror att du påverkat väldigt många föräldrar genom dina texter och jag kommer sakna dina inlägg men önskar dig allt gott och hoppas att det inte är sista gången jag läser något av dig! Varma kramar från Theréze

  SvaraRadera
 33. jag har verkligen uppskattat din blogg, från djupet av mitt hjärta! den har blivit som en liten vän, och jag hoppas att du kommer låta bloggen ligga kvar. eller ska du radera den helt? jag är så glad för alla ord du delat med dig av, alla tankar och känslor. Lycka till i livet, och jag hoppas att du och din familj får det gott. Varm kram från Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tagit bort alla mina inlägg nu ja, men jag har dem kvar och de kommer inte att försvinna helt. Jag funderar bara just nu på i vilken form de kommer att ges ut igen. Tack så mycket för dina ord!

   Radera
 34. Hej! Vad tråkigt att dina texter är borta, hade varit kul att kunna gå tillbaka till dem och läsa igen. Kommer du fortsätta skriva på din andra blogg?
  Tack i alla fall för alla fina texter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte ännu, jag får se. Tack till dig <3

   Radera
 35. Kommer sakna din blogg mycket! Jag är 21 år och läst din blogg i ett par år. Du har verkligen fått mig att tänka annorlunda kring saker som jag tidigare ansett som en självklarhet i livet och kring barn osv. Och din gröna smoothie gör jag så ofta jag kan! Tack för allt!

  SvaraRadera
 36. Jag hittade hit ratt nyligen, minns tydligt den dagen da jag stracklaste hela bloggen. Jag var med min man pa sjukhus (han har leukemi) och tankte sa mycket pa var ettarige son, framtiden och livet vi valt att leva (sma ekonomiska inkomster, men mycket tid och karlek). Din blogg hjalpte/hjalper mig att ordna upp tankarna och fortsatta pa den vagen. Dessutom har ditt inlagg om komplimanger till barn etsat sig fast; att vi med barn som inte ser ut som normen inte har rad att folja buden om att inte ge komplimanger kring vara barns yttre, att vi maste vara en motpol till samhallets ideal. Det bar jag med mig och kommer att lyfta min bruna son till skyarna! Tack for allt - och jag blir faktiskt ratt peppad av att du lamnat facebook och raderar alla inlagg. Mer analog narvaro till folket! Gud valsigne dig och din familj!

  SvaraRadera
 37. Tack för en fin blogg! Jag har återkommit till den titt som tätt under mitt första år som mamma. Hoppas att du fortsätter skriva i olika sammanhang.

  SvaraRadera
 38. Har läst sin blogg sedan min dotter föddes för snart tre år sedan. Hon och det som skedde inuti mig när jag mötte henne ställde allt på ända. Jag förstod ingenting. Genom att jag hittade hit började jag finna orden. Du beskrev det som jag inte kunde formulera och det gav mig mod att göra det som mitt hjärta önskade. Jag tog henne till mig på ett helt annat sätt än vad jag hade vågat göra innan. Dina inlägg utmanade mig också till att släppa taget om henne när det behövdes, respektera hennes vilja både i att komma till mig och att gå från mig.

  Det som jag kommer att ta med mig från den här tiden och det du har skrivit är att verkligen försöka våga lyssna till mig själv och mitt barn. Att svaren finns i vår relation, snarare än i föräldraböcker, uppfostringsteorier eller bloggar.

  Det har varit en sådan gåva att ta del av alla tankar du delat och jag är oerhört tacksam. Ett par gånger har jag kommenterat. Många fler gånger har jag börjat skriva på kommentarer, velat svara, ge någonting tillbaka. Men inte riktigt kunnat. Orden har inte räckt. Nu när du slutar önskar jag ändå att jag på något bättre sätt kunde beskriva vad dina ord har betytt. Men det enda som verkar vettigt att skriva är: Tack!

  Jag önskar dig och din familj allt gott och hoppas att allt blir till det bästa för er.

  Lina

  SvaraRadera
 39. All lycka Maria! Tack för dina ord! Jag kommer sakna dem,

  SvaraRadera
 40. Vad ledsamt, kommer verkligen sakna denna underbara blogg! Har läst i den sen S var nyfödd och jag kan faktiskt inte komma på någon mer enskild grej som betytt lika mycket för vår väg till ett nära föräldraskap och att gå vår egen väg som din blogg har gjort. Det har varit så fint att ha en stadig kaj kring alla värden och tankar vi tycker är viktiga i livet/föräldraskapet, men som så hårt nervärderas och nerprioriteras i vårt sneda samhälle.
  Så TACK för allt du har bidragit med till vår lilla familj och som gjort att vi orkat vara de nära föräldrar vi är idag! <3

  SvaraRadera
 41. Neeej, jag som hade så många av dina blogginlägg bookmarkade för att jag ville ha kvar dom och läsa igen. Du har skrivit så många kloka saker som jag och min sambo diskuterat mycket runtikring och fått många nya idéer vad gäller föräldraskap men även livet i allmänhet. Vi har lärt oss så mycket om hur vi vill vara som föräldrar vilket vi nu börjar försöka praktisera med vår 4 månader gamla dotter.
  Tusen tack för allt du skrivit, vi är jätteglada att vi fått ta del av dig och dina tankar. Önskar bara att jag hade haft kvar vissa inlägg för de är så bra!

  SvaraRadera
 42. Men....jag gråter nästan.... Jag började läsa din blogg 2010, tror det var Sagogrynet som länkade.... Då hade jag fyra barn. Du har ändrat hela mitt synsätt på barn, på att leva, att sätta på ungarna ullkläder ;)SKOLAN framför allt! Ja, mycket. det känns som vi är lite lika, samma ålder men levt olika liv, jag fick mitt första barn när jag var 22. Tack! På gott och ont har du fått mig på andra tankar. Att riktigt lyssna på mina barn har jag blivit bättre på, tack vare dig. Du fick mig också att börja läsa sagor o drakar bloggen (numera nattugglor o kattguld). Som också är en stor inspirationskälla. Shit! Du kommer va saknad.
  Vanessa

  SvaraRadera
 43. Det känns sorgligt att läsa, känner redan saknad efter allt fint du delat med dig av. Men det du skrivit lever hur som helst kvar inom mig, även om jag alltid sett fram emot att kika in på din blogg och läsa ikapp. Jag saknar dina ödmjuka och intressanta artiklar i Nära Barn också. Kan jag läsa dig någon annanstans eller tar du "fritt" ett tag?
  Skickar massa kärlek till dig och din familj. Malin

  SvaraRadera
 44. Men vad tråkigt!!! Jag som nyligen hittat hit och fått en ny favoritblogg, kommer att sakna den så mycket. Har plöjt gamla inlägg eftersom du skriver så inspirerande om intressanta ämnen men har absolut inte hunnit läsa allt. Och recept som jag lagt bokmärken vid och inte hunnit laga och allt pyssel! Och allt du skrivit om att umgås med barn. Så synd att inte kunna gå tillbaka och läsa. Avslutningsvis, ett stort tack för dina texter! Så undrar jag som ovanstående om du skriver någon annan stans. Önskar dig ett stort lycka till med vad du än gör istället för att blogga! /Alva

  SvaraRadera
 45. Tack så mycket för allt du skrivit. Det har hjälpt mig att förstå och få perspektiv på livet. Lycka till i framtiden!

  SvaraRadera
 46. Å hur ska jag klara mig utan din fina blogg!! har följt dig sen första inläggen. Kommer inte ihåg hur jag hittade till din blogg. Jag var då nybliven mamma min son fyller snart 6 år. har inte kommenterat så mycket mest för att jag är lite blyg :) Du har verkligen inspirerat mig mycket, både föräldraskap och hur jag vill leva mitt liv. Tack Maria för de här åren och lycka till! Kram!

  SvaraRadera
 47. Som många andra här så har jag läst din blogg ett bra tag nu men aldrig kommenterat, började nu med adventskalendern. Och jag kan bara fortsätt i samma anda som de andra, det är med en stor sorg jag läste att du ska avsluta bloggen. Den har varit så otroligt fin att läsa, varm, lärorik och vacker. (Ett av mina favorit inlägg är det där du lagt upp klippet med ditt barn som hjälper ett annat barn ner från en åkattraktion på ett nöjesfält. Din förlossningshistoria var är ett annat. Sen allt om amning. Ja, egentligen skulle jag kunna skriva fler...) Tack för att du har delat med dig av ditt liv. Och tack för en helt underbar adventskalender.
  Önskar dig ett underbart, fantastiskt, spännande, ja allt du vill, Gott Nytt År (och framtid)! Kärlek

  SvaraRadera
 48. Åh som jag kommer att sakna din blogg. Jag har läst, inspirerats, tänkt till och njutit, men aldrig kommenterat. Mitt varmaste tack och innerligaste lycka till! Maria

  SvaraRadera
 49. Tack så jättemycket alla, jag är överväldigad. ♥ Otroligt fint av er att skriva. Jag vill bara skriva - eftersom någon undrar - att jag har tagit bort alla inlägg men att jag har dem kvar. Jag vill inte låta dem ligga kvar i bloggen, utan jag vill spara lite på dem och funderar över vad jag ska göra med dem nu. Om någon har någon idé så skriv gärna till mig. Anledningen till att jag slutar skriva är just ett led i mitt försök att ta en paus från datoranvändandet, därför finns jag inte heller på Facebook längre.

  Kram på er alla, tack för allt!

  SvaraRadera
 50. Tack maria för allt fint du skrivit så inspirerande och fint skrivet.
  Lycka till och jag hoppas vi syns i verkligheten någon gång igen.
  Kram Örjan

  SvaraRadera
 51. Jag kommer sakna bloggen så enormt mycket!!! Bästa bästa bästa bloggen. Jobbigt att inte kunna gå in och läsa gamla inlägg! Men jag förstår dig såklart! Härligt med mindre datoranvändande. Hoppas att du ger ut bok. Lycka till med allt. TACK för allt du skrivit. Det har betytt obeskrivligt mycket! Kram S

  SvaraRadera
 52. Åh, jag gråter... SÅ många kvällar, nätter och dagar som jag har legat i sängen bredvid min sovande dotter och läst, läst och läst dina blogginlägg. I början, strax efter att min dotter föddes i september förra året, läste jag nya inlägg, njöt mig igenom alla gamla och när det var klart började jag om igen. Jag har aldrig kommenterat och nu grämer jag mig. Jag tänker: vet du om vilken stor skillnad du har gjort för mig i mitt liv med mitt barn? Är du medveten om att du har skapat - och tillåtit - tankar som ligger bortom det jag annars hade tänkt?

  Jag gråter nu, när jag ligger i sängen bredvid min sovande dotter, när jag hör henne andas, känner hennes varma kropp mot min och övermannas av kärlek till henne och vårt liv tillsammans, och när jag tänker på hur mitt förhållningssätt till henne har dig att tacka för så mycket av allt det fina. Hur läsandet av dina ord fick oss att våga skita i allt som "ska vara" i föräldraskapet; att istället lyssna, tänka och njuta av varandra och den tid vi har tillsammans. Nu gråter jag för att jag inte kommer kunna läsa dina tankar igen och igen, och jag blir rädd för att jag kommer tappa riktningen på egen hand. Faktiskt.

  Små ord i dina inlägg gör milsvida skillnader i livet. Synsätt och förhållningssätt som underlättar, inspirerar och frigör massa njutning. När nära vänner under de senaste året själva fått barn har jag många gånger tänkt att jag skulle skriva ett fint kort med din bloggadress på, och ge bort det i "välkommen-till-världen-present". Finare present än så kan man knappast få. Men idén har aldrig förverkligats och nu är det too late... Jag gråter en skvätt till när jag tänker på att dina ord fortfarande är olästa av så många. Men samtidigt - så lycklig över det som jag fått ta del av.

  Jag önskar dig all, all lycka i framtiden och i ditt liv med din familj. Det har varit en så stor glädje att få läsa det du skrivit.

  Bästa hälsningar och allt gott,

  Jonna

  SvaraRadera
 53. Nej, vad tråkigt! Men jag förstår din tanke. Det är en svår balans att vilja dela med sig och kommunicera med andra likasinnade via Internet och att låta det ta över för mycket, på bekostnad av annat... Håller med om det som andra skriver att det är synd att du valt att plocka bort inläggen - men det är såklart ditt val och jag förstår det också! Ser med spänning framemot om det kommer något nytt projekt man kan få ta del av, och önskar dig all lycka oavsett vad det blir du väljer. Tack för den här tiden! <3

  SvaraRadera
 54. Bästa finaste Maria, jag kommer att sakna så många av inläggen i din blogg!

  Jag hoppas att du vill lägga ut dem på något sätt, eller skriva en maffig bok. Stora varma kramar till dig, ut i den analoga världen. Vi ses där!
  Kramar från Karin Sutare

  SvaraRadera
 55. Så ledsamt det känns, jag är också en som läst många av dina blogginlägg om och om igen, blev så glad när jag hittade din blogg för några år sedan. Kommer verkligen sakna dina ord, och hoppas att de dyker upp någonstans igen! Hoppas på att fortsätta få se några av dina fantastiska bilder ibland på instagram nu och då.

  SvaraRadera
 56. Tack så otroligt mycket, vilket stöd dina ord och tankar har varit! Kommer att sakna bloggen väldigt mycket men ser fram emot att upptäcka vad du finner på i framtiden.

  SvaraRadera
 57. Jag förstår dig, men ändå så tråkigt. Jag tänker på så många som ännu inte blivit föräldrar - men snart - och som inte kan ta del av dina kloka ord. Man jag tror du hittar en annan form. Kanske en e-bok av något slag? Annars vore det fint om en del av texterna kanske fanns i någon form av "bibliotek"/arkiv online, några utvalda texter bara, som en ... tja, introduktion kanske. Så att föräldrar kan hitta in på den här vägen och sedan själva söka sig vidare? Funderar högt här bara ...

  SvaraRadera
 58. Tack för massor av vacker och inspirerande läsning! Det har känts som att få en fin present varje gång det har kommit ett nytt inlägg.
  Sofia

  SvaraRadera
 59. Jag kommer att sakna din blogg, intressanta och givande inlägg. Lycka till vidare i livet.

  SvaraRadera
 60. Hej! Jag respekterar självklart att du inte kommer att skriva mer.. Det har varit fantastiskt att läsa din blogginlägg även om jag hittade hit för inte allt för länge sedan. Känns verkligen synd att inläggen inte ligger kvar, hade så gärna önskat att jag kunde läsa alla/läsa om favoriterna.. Men jag är otroligt tacksam att jag faktiskt hann hitta dig! Jag är nybliven förälder och du har verkligen lyckats få mig att utgå från min magkänsla istället för att försöka sålla i alla andras åsikter och råd om vårt föräldrarskap och i vår livsstil. Du skriver så ärligt och härligt! Hoppas verkligen att du fortsätter med det i någon form i framtiden. önskar all lycka till och ett stort Tack för att du inspirerat mig och min familj! All lycka! Kram Pia-Maria

  SvaraRadera
 61. Stort tack Maria, för alla inlägg och inspirationen de gett mig! Jag önskar dig all lycka och hoppas att våra vägar korsas igen någon gång. Varma hälsningar Lisa

  SvaraRadera
 62. Hej! Jag började läsa din blogg för några månader sedan och det du skriver om har verkligen fått mig att tänka till om vad jag vill bli för förälder i framtiden. Jag hade gärna fortsatt med att läsa din blogg länge till och tycker verkligen att det är synd att du slutar. Men jag förstår att du vill minska datoranvändande, det skulle jag själv också vilja. Och det är inte lätt att sluta att vara aktiv på internet för det är nästan beroendeframkallande och man får lätt känslan av att man missar mycket när man inte är online... Lycka till!! Och jag hoppas att du skriver en bok (eller flera). Tack!

  SvaraRadera
 63. Åh det känns förfärligt tomt att inte kunna gå tillbaka och läsa det du skrivit. Det har betytt så mycket! Samtidigt är det just din integritet, att du aldrig kompromissat och varken skrivit för att fjäska eller provocera, som gjort din blogg till den bästa jag vet. Har aldrig hittat någon som överträffat den. På riktigt.
  Jag hoppas så mycket att det ska bli möjligt att läsa dina texter igen, på något sätt!
  Önskar dig all lycka och hoppas få träffa dig igen, på internet eller irl (fast då skulle jag bli helt starstruck).

  SvaraRadera
 64. Frisk och klar vind med en stark riktning. En luft som ropar högt. Vilda barn är nu en arktisk tundra, en kärleksfull plats, stilla och tom, så när på alla kommentarer fyllda av tacksamhet till dig för all den visdom du har delat med dig av.

  Jag förstår dig och jag beundrar ditt mod! Jag uppfattar det som om att du behandlar dig själv med samma respekt som du behandlar ditt barn.

  Du har en gåva. Inte alla kan skriva och förmedla på ett sätt som får läsarens röst att stocka sig när hen läser texten för en annan människa. Jag har funderat ett slag på varför och kommit fram till att det måste bero på att du skriver till urmänniskan inom oss alla. Innerst inne vet vi! Därför jublar vi över att äntligen bli bekräftade när vi läser dina texter. Eller gråter av insikt över den självförnekelse som vi har låtit ske.

  Jag har läst hela din blogg, högt för min sambo, vi har diskuterat och förundrats över det självklara i att vara förälder. Jag har insiktsfullt ratat mediebrusets gälla skrik om allt som behöver köpas till en nyfödd bebis eller hur man får det lilla barnet att sova på ett sätt som inte stör föräldrarna. Jag har ratat, men också känt en sorg över den omväg till närhet som det västerländska samhället vill få oss att ta.

  Tack!

  PS. Behöver du en fotograf någon gång, hör av dig om du vill. Det skulle vara en ära att porträttera dig.

  Kram!

  Anki

  SvaraRadera
 65. FÖRRESTEN ALLA!

  Kanske är det här, att alla texter raderats på bloggen det tydligaste föräldraskaps-inlägget som någonsin har skrivits här inne? Att vi ska minska tiden framför skärmen och vara mer med våra barn och livet? Det går att se som stark symbolik och en lärdom. Om man vill.

  Anki

  SvaraRadera
 66. Vet inte riktigt vad jag ska skriva bara att jag vill, måste, säga nånting om vad dina texter haft för mening för mig. All den inspiration kring livet de gett, den ro de givit mig till att lyssna inåt, vilka nya intresseämnen som öppnats för mina ögon, hur dina inlägg kring mat har fått mig att söka vidare kring sånt som gör kroppen sjuk och hjälpt mig att bli friskare, att det du skrivit om oskolning verkligen väckt det i mitt inre som jag glömt funnits däri sen min barndom och hur hela din blogg bidragit till att jag längtar så mycket efter barn.
  Det finns så många som jag vill dela dina texter med, men jag hoppas att de hittar en ny väg. Tack för en fantastisk blogg Maria! Kärlek från Lise

  SvaraRadera
 67. Neeeej vad tråkigt! Kommer sakna din blogg jättemycket!! Tack för alla tankar genom åren! Bra att ta en paus från datoranvändandet tror jag till fullo, vi får inte bli slavar framför skärmen!
  Många många kramar och TACK igen för allt du delat med dig av, du har varit ett stöd i mitt föräldraskap! <3

  SvaraRadera
 68. Tack för den här tiden! Alla lycka i livet utanför skärmen. Lisa

  SvaraRadera
 69. Åh nej. Din blogg har skänkt mig mycket under den tiden jag läst den. Hittade din blogg för några år sedan när mitt första barn var drygt året, tankar om föräldraskap där närhet spelar roll, där Nanny Akutens ledord var något fult och inte hyllades. Hittade din blogg där konsumtionshetsen lyste med sin frånvaro, där eko i alla former tog plats och där barnets behov stod överst. Tack för alla fina inlägg som inspirerat och stärkt mitt föräldraskap i rätt riktning. Tack för att du lärde mig att man ska lita på sin magväska. Ser fram emot uppdateringar på instagram, hoppas värmen hittar till er snart. Massa kram

  SvaraRadera
 70. Vår familj önskar dig, och er, all lycka till! Tack för all inspirerande läsning... Hoppas att vi ses (Cabo polono?).

  Jag tycker att det skull vara fantastiskt om du samlade texterna och gav ut. Gör det på eget förlag, det finns många som skulle ge dig bra recensioner.
  http://www.kulturradet.se/bidrag/
  och
  http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/litteratur/Support-for-Swedish-Literary-Projects-Abroad/
  Med litteraturstöd kan texterna kanske komma till bvc, där de behövs!!
  Säg till om du behöver hjälp med något, kanske finns det något vi kan bidra med.
  Många varma kramar
  Victoria, Magnus Betty

  SvaraRadera
 71. Jag hittade bloggen när mitt barn var nyfött och amningen inte fungerade tillräckligt bra. Dina inlägg tillsammans med Sagogrynets stora arkiv blev vår fasta hamn att finna mod, självförtroende och kunskap i. Idag har vi blivit långtidsammare, inte problemfritt men värt varenda minut och tillfälle till ögonkontakt. Tack för allt du har gett mig, verktyg att utvecklas i både mitt föräldraskap och som medmänniska. All kärlek till dig och din familj.

  SvaraRadera
 72. Bästa bloggen på internet! All lycka framöver, jag hoppas din blogg kan komma att ges ut i bokformat då skulle jag ge ett ex till varje ny förälder jag känner. Jag har fått så mycket inspiration och ögonöppnande tankar av dina fina genomtänkta och välformulerade inlägg. Jag hoppas du fortsätter att skriva och inspirera till ett lyhört föräldraskap. Du är en inspiration för mig!

  SvaraRadera
 73. Nej vad sorgligt... Kommer bloggen ligga kvar? Tycker om att gå in och läsa gamla inlägg när jag behöver bli stärkt <3 /Lyckan

  SvaraRadera
 74. Maria, lägg ihop materialet och gör det till en bok! Det skulle vara så värdefullt för omvärlden att få ta del av. Fast jag själv valt en mindre "vild" väg att vandra än din så beundrar jag din styrka och den väg du valt och det detta betytt för de som följt dig i ditt föräldraskap. Ta vara på det budskap som finns i dina ord och låt det sprida sig. Världen behöver det. Kanske våra vägar möts en dag på riktigt, vi tycks ju i alla fall korsa varann över Atlanten och i våra tankemönster ibland! All lycka och frid till dig!

  SvaraRadera
 75. Tusen tack för din blogg, har läst den från första inlägg till sista, du är en stor inspiration i mitt föräldraskap! Lycka till i ert fortsatta liv.

  SvaraRadera
 76. Sorgligt det känns att du slutar blogga, men jag är glad för din skull – att du följer ditt hjärta och färdas vidare. Kommer att sakna dina texter här precis som jag redan saknar dem i tidningen.
  Hoppas våra vägar korsas igen!

  Stor kram!
  /Julia

  SvaraRadera
 77. Fällde en tår här igår när jag läste den tråkiga nyheten. Det kommer bli så enormt tomt! Du är verkligen den största inspiratören i mitt föräldraskap! Jag gjorde dock en viktig insikt igår. Din blogg har varit som en handbok för mig i alternativt tänkande kring föräldraskap. Men jag inser också att jag suttit här på min rumpa och känt mig som "en i klubben" bara för att jag nickat och hållit med om mycket som du skrivit. Nu är det dags att jag prövar mina egna vingar på ett tydligare sätt. Jag är troende kristen men kan inte kalla mig det fullt ut förrän jag lever ut det. Nu har jag fått en ny längtan att inte bara leva ut min kristna tro utan även komma ut lite mer som nära och alternativ förälder. Tack för allt du betytt för mig och inte minst mina barn Maria! Som många andra skrivit så skulle det betyda mycket att få dina tankar och din kunskap i bokform! Kärlek och respekt / Johanna (Sindar)

  SvaraRadera
 78. Jag tycker du skriver så fint om att vara nära förälder och din blogg har varit min energikälla att stå emot goda råd som att sluta amma och bara låta barnet gråta etc. Jag hoppas du ger ut din blogg som en bok. Lycka till med alla dina spännande projekt.
  /Maria

  SvaraRadera
 79. Vad synd för oss läsare som funnit så mycket inspiration i din blogg! Självklart respekteras ditt beslut. Men jag vill säga att du gett mig jättemycket nya idéer, nya tankar hur man kan göra saker i föräldraskapet annorlunda, hur man kan leva och tänka annorlunda. Tack för det! Jag är en annan föräldrar p.g.a. dig!
  Någon skrev att du borde göra en bok av dina texter, den hade jag läst!
  Allt gott för dig och din familj! /Amanda

  SvaraRadera
 80. Jag vet inte vad jag ska säga, jag har haft så otroligt mycket stöd o funnit så mycket inspiration av din blogg sedan jag hittade den i början av denna hösten... Med mitt första lilla spädbarn i mina armar har den varit oumbärlig. Jag tackar dig från djupet av mitt hjärta för allt detta viktiga du delat med dig av. Jag grämer mig över att det var så mycket jag ännu inte hunnit läsa...men det jag läst har varit mycket betydelsefullt!!! På något sätt har det känts extra speciellt att Bolivia är ett hjärtehem för dig -för det är det för mig med. Allt det bästa på din väg!!!

  SvaraRadera
 81. Önskar dig all lycka och hoppas också på att läsa mer av dig någon gång och träffas igen på något vfläger :) kram ♡

  SvaraRadera
 82. Åh nej! Jag har följt dina bloggar under några år och gång på gång gått tillbaka till äldre inlägg. Lyft frågor med vänner och kollegor på fsk där jag jobbar och jag kommer sakna den/dig!
  Hoppas som så många andra här att du fortsätter sprida dina klokheter, tankar och texter på ngt annat vis - de behövs i vår stressiga tillvaro. Vi är många som tänkt om och fått ro och goda råd ur dina ord!
  Tack för det du delat!
  Varma hälsningar / Jenni

  SvaraRadera
 83. Som nybliven mamma till en dotter född 2012 sökte jag mig ut på nätet och bort från BVCs rekommendationer. Jag kände mig helt fel i förhållande till deras råd men tänkte att det KAN inte vara mig det är fel på, jag är ju den som lyssnar på mitt barn. Och så hittade jag din blogg. ÄNTLIGEN! Du visade mig den underbara världen i nära föräldraskap, jag har läst dina inlägg om och om
  Igen. Dina kloka tankar och syn på barn, föräldrar och jaa livet! Jag har oxå följt era äventyr i Sydamerika med stor beundran. Jag önskar dig och din familj all lycka i livet. Tack för att du har delat med dig av ditt fantastiska föräldraskap, det har inspirerat mig och många andra. Kärlek.

  SvaraRadera
 84. Jag vill bara tacka för dina ord som både bekräftat mina tankar och fått mig att tänka i nya banor. Tack! Lycka till med livet i "verkligheten"! Hoppas din texter kommer att publiceras på något sätt i framtiden.
  Hälsningar S

  SvaraRadera
 85. Amen nej! Varför detta nu? Så... otroligt meningslöst, att ta bort allt du ägnat år åt att skapa. Alla tankar och idéer. All information och kunskap som låg öppen här för vem som helst att upptäcka och ta till sig. Det känns som en stor förlust för internet. Nej, det här beslutet förstår jag mig verkligen inte på. Det hade varit trevligt med någon slags förklaring till varför, för du kommer bli saknad.

  SvaraRadera
 86. Jag skulle också rösta för en lättläst bloggbok. En bok med korta fristående texter skulle nämligen vara bra att ge bort till nyblivna föräldrar. Det skulle säkert vara mer överkomligt att hinna läsa den än en bok packad med text.

  SvaraRadera
 87. Sörjer dina raderade inlägg, där fanns så mycket jag älskat att få ta del av, fundera och reflektera över. Men tack för allt du delat med dig av och lycka till med allt!

  SvaraRadera
 88. Oj! Förstår att bloggen tagit mycket. Kommer dock att sakna inläggen. Hittade hit när min son föddes 2012 och lärde mig GALET mycket. Tordes också kasta ut mina frön som jag inte tordes plantera själv - tygblöjor, yllekläder, skippa vagn mm. Fått idéer om nyttigare mat, lärt mig vad unschooling är osv. Läste ALLT i början och har sedan gått tillbaka och fått styrka i mina favoritinlägg när vårat föräldraskap blivit ifrågasatt eller känts tugnt. Rekommenderat favoritinläggen och fått med mig andra nyblivna föräldrar att tänka nära föräldraskap. Lycka till framöver och TACK för allt du givit och delat. Det har varit så viktigt för mig.

  SvaraRadera
 89. Jag kommer sakna dig och dina kloka tankar!

  SvaraRadera
 90. Tack för din inspiration och all styrka och insikt jag fått genom dina kloka texter. Kommer verkligen sakna bloggen men har även försökt börja spendera mindre tid på internet så du kanske hjälper till även där. Jag hoppas verkligen att dina texter blir en bok. Åh vilken fin och viktig bok det skulle bli! Lycka till med allt ni företar er! Kram från trogen läsare sedan hösten -12.

  SvaraRadera
 91. Nä alltså, ledsen ända in i själen, DU behövs! Världen behöver en inspirationskälla som dig💜 önskar också att dina texter blir en bok och att du fortsätter att sprida dina vackra tankar. Du har gett mig så mycket, alltid när jag känt mig ensam (pga alla tycker tvärtemot mig) går jag in här och läser och känner ändå att mina val i livet är rätt, trots att jag går emot normen! Massa kärlek till dig och hoppas du fortsätter att lägga ut lite vackra bilder på insta då o då!

  SvaraRadera
 92. Tack för att jag fått följa dina inspirerande och kreativa tankar. Jag är så glad att jag hittade din blogg (via audhumble) en gång när jag var nybliven mor. Du har lärt mig mycket och framförallt har dina texter alltid varit underhållande och väckt tankar och reflektion. Kommer sakna bloggen och önskar dig stort lycka till med vad du väljer att göra härnäst.

  SvaraRadera
 93. Tack för dina kloka tankar!
  Lycka till i framtiden och hoppas du fortsätter skriva :-)

  SvaraRadera
 94. förstår att livet går vidare. All lycka!
  MEN, jag kommer sakna dina kloka ord. VÄLDIGT mycket. du öppnade upp en helt ny värld för mej. tack <3

  SvaraRadera
 95. Vill tacka för allt som den här bloggen gett mig genom åren. Framför allt har du varit en förebild och hjälpt mig att se förbi hinder och inte ge upp där utan tänka vidare. Du har fått mig att tänka till över vad som är värdefullt och viktigt för mig och min familj och att mycket mer än man tror är möjligt. När man tänker vidare, kommer förbi "det går inte" och gör verklighet av det man vill. Jag finner inte riktigt de rätta orden just nu för vad den här bloggen har betytt för mig men det känns bra att du finns kvar på Jordliv.

  SvaraRadera
 96. Tack för att du har delat med dig av dina tankar, det har betytt mycket. Det har varit ett stöd för att börja lita mer på mig själv och vad jag tycker är viktigt för mina barn, reflektera över föräldraskap och vad som påverkar mig som förälder, har varit en kontrast till alla "goda råd" och rekommendationer som inte har känts rätt. Ibland snurrar vardagen så snabbt att jag inte hinner med att tänka riktigt, och din blogg har varit som ett andningshål som har hjälpt mig att ta ett steg tillbaks. Jag hoppas få läsa dina texter i annan form framöver, de har inspirerat mig mycket och jag kommer att sakna bloggen. Lycka till med allt du vill göra!

  SvaraRadera
 97. Jag har inte tidigare kommenterat något på din blogg, men vill gärna tala om för dig att den har betytt mycket för mig. All lycka önskar jag dig syster!

  SvaraRadera
 98. Tack för all klokskap och allt mod som du delat med dig av! Jag hoppas verkligen att du ger ut dina texter i bokform - de behövs som motvikt till det samhällssanktionerade mainstreamföräldraskapet som får så många av oss att må dåligt!
  Lycka till med vad du än tar dig för! Jag kommer att tänka på dig ofta.

  SvaraRadera
 99. Tack, Maria! Jag hoppas du förstår hur mycket du betytt.
  /E

  SvaraRadera
 100. Hej!
  Jag liksom de flesta andra som skrivit kommer sakna dina inlägg, gamla som nya. Din blogg innehöll så mycket. Jag hittade nog hit någon gång 2012 när min dotter kommit till världen. Sömn, amning, närhet och sen kom intresset för maten, smoothie och nu hade jag spanat in dina pyssliga tips. Nu när jag väntar mitt andra barn känner jag mig förvirrad igen och tänkte läsa gamla inlägg igen och våga göra ännu mer. Å massa recept! Självklart hade det varit fint att ha tillgång till gamla inlägg men det är dina texter. Hoppas du finner ett sätt att förmedla dina kloka tankar!

  All lycka till dig.
  Frida

  SvaraRadera
 101. Jag förstår verkligen ditt val, även om jag kommer att sakna bloggen. Förhoppningsvis kommer du ha kommit på hur du vill sprida dina texter den dagen jag sitter med en egen liten på väg. Du känns alltid väldigt klok och förtroendeingivande, och framför allt förmögen att ta in flera olika perspektiv. Det vore roligt om vi kanske fick se en liten bok med essäer så småningom :)

  Kram

  SvaraRadera
 102. Det mesta är redan sagt i de många kommentarerna ovan, även mig har du inspirerat med fina, läsvärda o tänkvärda texter förmedlade med enorm integritet o värme. Jag kommer att sakna dina texter o den inspiration du gett. Jag önskar dig o din familj all lycka o jag hoppas di hittar din plats på jorden där du känner att du hör hemma o känner dig trygg. Varm kram från Karin

  SvaraRadera
 103. Har läst den här bloggen i ca 1 år och hittade den via en annan blogg. Tycker den har varit så mysig att läsa, jag är rätt ung och har inga barn än men allt du skriver om föräldraskap, konsumtionshets och närhet till natur och kultur har varit så roligt att läsa och är lite av en befrielse faktiskt. Tar med mig inspiration inför framtiden men kommer sakna att läsa dina inlägg. Lycka till med allt!

  / I

  SvaraRadera
 104. Så tråkigt att din blogg försvinner. Men jag förstår. Ibland är det dags att gå vidare. Ibland orkar man inte med allt. Din blogg betydde mycket för mig. Jag hittade hit för drygt ett år sedan. Då var jag både deprimerad och fysiskt sjuk.Jag läste och det gav mig perspektiv på flera sätt. Jag gläds varje gång jag stöter på en människa som inte är feg och vågar säga vad hon eller han tycker.Tyvärr är det sällsynt. Bloggen här hjälpte mig att må bättre när jag verkligen mådde uselt. Jag har återvänt hit då och då och en del inlägg har jag läst om för jag tycker så mycket om dem. Jag är väldigt positivt inställd till idéerna om oskola. Jag har inga barn, ett aktivt val mycket pga att jag själv tyckte det var så hemskt att vara ett barn. Skulle kunna säga massor om det men det får blir en annan gång.
  Jag lever inte som bloggen förespråkar utan någon slags storstadsliv och jag ser nackdelarna varje dag. Man dras in i konsumtion av skräp och skit och stress vare sig man vill eller inte. Men jag hoppas att även städer ska kunna förändras till bättre platser för de som lever där. Jag hoppas du sparar dina blogginlägg i ett arkiv någonstans trots att du tar ner dem från nätet. Oroar mig för du slängt dessa fina texter. Har själv slängt saker jag skrivit, ritat och gjort och ångrat mig själv sen. Du skriver så bra men du tar även väldigt bra bilder. Hoppas du fortsätter med det.
  Många kramar
  Erika

  SvaraRadera
 105. Hej, vill bara tacka för all tid och kraft du lagt på din blogg. Har läst tre bloggar regelbundet, dina är två av dem ;-). Jag har inte alltid samma syn på saker men inläggen hos dig har alltid varit väl underbyggda och genomtänkta och har fått mig att se många företeelser i ett nytt ljus. Tackar för det och önskar dig och de dina all lycka med framtida liv och projekt!

  SvaraRadera
 106. Åh, jag har inte haft möjlighet att läsa din blogg lika regelbundet som förut så jag visste inte alls att du skulle lägga ner den. Vill bara säga att den har varit så inspirerande för mig att läsa, jag har ett barn som är något år yngre än ditt och det har verkligen gett mig jättemycket att få läsa om dina erfarenheter och tankar. Dessutom vill jag verkligen säga, och nu kanske jag blandar ihop den här med vad jag läst på din andra blogg, men det du skrivit om ursprungsbefolkningar runtom i världen har varit otroligt berikande för mig. Jag visste inte så mycket om det, men det känns som jag plötsligt förstod exakt hur kapitalism, chauvinism, kolonialism och rasism förstör den här världen. Det blev verkligen konkret för mig, en slags aha-upplevelse. Så tack, verkligen. Och massor med kramar!

  SvaraRadera
 107. Jag kommer att sakna denna blogg väldigt mycket. Jag har följt den i två år och den har betytt oerhört mycket för mig i mitt föräldraskap. TACK för att du delat med dig!!

  SvaraRadera
 108. Och förresten: skulle du inte vilja skriva en bok? Eller ge ut en del av dina blogginlägg i bokform? Det vore fantastiskt!! Kram! /Z.

  SvaraRadera
 109. Tack för en mycket inspirerande och tänkvärd blogg. Den har verkligen påverkat mig och mitt kommande föräldraskap positivt. Du är definitivt bland de klokaste människor som jag vet om. All lycka till dig och din fina familj!

  SvaraRadera
 110. Ååhh Maria, gud va skönt för dig att gå vidare! Kommer verkligen sakna din blogg... Du har varit en av mina viktigaste inspirationskällor å förebild sen jag fick min Othello för 14 mån sen. Tänker ofta på dina livsval å jag vill leva på liknande sätt. Vilka vackra foton på dig å din son! Du är en systersjäl känns det som. Läser Nära barn. Önskar dig kärlek å lycka! Ljus å värme Linn Sörensson, Göteborg.

  SvaraRadera
 111. Tack för din blogg. Trots att jag inte har barn, eller ens funderar på att skaffa barn har du satt igång många intressanta tankegångar och samtal hos mig. Än en gång, tack!

  All lycka och medvind till dig

  SvaraRadera
 112. Jeg kommer til å savne bloggen din. Takk for alt du har delt!

  SvaraRadera
 113. Jeg kommer til å savne bloggen din. Takk for alt du har delt!

  SvaraRadera
 114. Men nej vad tråkigt! Vet inte hur många gånger jag gått tillbaka och läst om saker om speciellt barn och bärande/närhet och dyl. Vad synd att inget finns kvar :( Mvh Carolina

  SvaraRadera
 115. Åh nej så typiskt!
  Jag kommer alltid försent :-(

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du kommenterar, och läser alla kommentarer med stort intresse!